Saturday, January 12, 2008

Gruppe 10


Greatings from Gruppe 10!
Vi er Erlend, Magnus og Hege fra Bi & Kirsti Beate (interiør) og Christine (Vis.Kom) fra KHiO. Etter mye nytenkning og konstruktive diskusjoner har vi kommet fram til en idé vi alle brenner for. Miljø og bevisstgjøring er stikkord (med forbehold om trykkfeil). Belbintesten viste oss at vi har idé-skapere, ressurssøkere, iverksetter, utretter, lagspiller og avsluttere på gruppen.
Dette lover bra!

Friday, January 11, 2008

Gruppe 4

Vi er Renèe Katrin Bjørstad BI, Sindre E. Edissen BI, Caroline Elisabeth Bjørntvedt - møbeldesigner fra KhiO, Carl Alexander Gürgens som er vår visulle designer fra KhiO og Nina Borgersen BI.

Vi har kommet godt i gang med gruppearbeidet, og etter Belbintesten å dømme skal vi ihvertfall få avsluttet prosjektet. Konseptet vi har kommet opp med vil gjøre ferdsel i trafikken mer oppladende (iallefall for enkelte). Dette prosjektet blir sett på som morsomt, innovativt og utfordrende. Gruppen forventer at det skal bli mye diskusjon og at vi kan trekke veksel på hverandres tverrfaglige kompetanse og kunnskap.

Ha ei fortreffelig helg! :o)
Her kommer informasjon fra gruppe 3, som består av Linn og Are fra KHiO samt Paul, Lene og Ellen fra BI. Linn studerer visuell design og Are skal bli møbeldesigner.

Gruppe 12


Hei! Her er gruppe 12. Vi er 3 studenter fra BI, 1 fra visuell kommunikasjon og 1 fra møbeldesign fra KHIO. Vi har kommet godt i gang med et konsept som vil gjøre ventetiden kortere, enten du venter på å slippe ut eller bare venter på bussen...

Lunch on Monday?!

Please tell me immediately... sms to 46410622.. if you know about someone in your group who will prob. not show up and/or NOT need lunch Monday 14. january?
See you Monday at 10.00 DogA, Hausmansgt 16.
Birgit

Gruppe 19


Gruppe 19 består av Lill, Eigil, Linn og Henriette. Etter å ha tatt Belbin testen har vi funnet ut at Eigil overhodet ikke er lagspiller. Vil noen bytte? Han kan hentes ved de oransje bordene på BI.

Vi har kommet godt i gang med idéen og går i gang med å ramme inn konseptet. Lill er klesdesigner og vi vil bruke henne for det hun er verdt. Vi kan ikke redde verden, men vil gjerne bidra på vår måte.
Prosjektet har en bransjeinnovativ agenda, og skal hjelpe individualistene til et miljøvennlig og eksklusivt tilbud. Forøvrig er Lill blitt litt kravstor, så vi håper at veilederen vil bidra her. (- Eigil, ikke lagspiller)

Gruppe 7







Gruppe 7 består av Siri Braadland(BI), Truong Vu Pham(Khio), Anita Johannessen(Khio), Stian Feigum-Johansen(BI), Silje Merie Haukland Moen(BI).



Vi sitter nå å utvikler en intervjuguide for prosjektet vårt, og er godt i gang med forarbeidet til de visuelle skissene. Over helgen skal vi i gang med forretningsideen, og utforme forslag til visuelle løsninger. Det er god stemning i gruppen, det virker som om alle er innstilt på å lære mest mulig av hverandre. Gruppen er enige om at prosjektet utvikler våre mellommenneskelige evner så vel som de faglige. Humor og godt humør går hånd i hånd med læringen. Sammensetningen av gruppen blir trukket frem som særlig positiv. Alle er forskjellige og deilig er det.


Artikkelsamling i Visuell komm og design er tilgjengelig

Hei,
fikk et spm i går om artikkelsaml til Visuell komm og design BI-kurset (del av MoD) i går, og denne ER tilgjengelig: de har fortsatt mange eks i Dokumentsenteret BI (jeg sjekket opp i går etter forelesn.)
For dere som ikke kjenner kursbeskrivelsen: I tillegg til Rybakkens og Mollerups bøker har vi også en artikkelsamling på pensum, kan altså kjøpes på Dokumentsenteret BI (i underetasje).
Vh Birgit (PS ingen BI faglige tjener noe penger på artikkelsaml, bare for ordens skyld).

Thursday, January 10, 2008

Husk Atle Hauge forelesning kl. 10:00 i dag


Dr. Atle Hauge gir forelesning om modeindustrien i Sverige. He will tell about his methods in mapping the fahion industry and looking at creative industries.
His methodology applies to the other creative enterprises and can be helpful for you when clarifying your user groups.

Monday 14 Jan visit to Norwegian Design Council/DogA











NorskDesignråd er i DogA Design og Arkitektursenteret i Hausmannsgt 16 (i trafostasjon v/siden av Kulturkirken Jacob)
Mandag 14 januar program kl 10.00- 15.30 (m/forbeh om mindre endr.)
Møterom i DogA er opp en trapp i mezzaninen
PROGRAM:
10.00-10.30 Velkommen
Program for dagen. Hvordan jobber vi med kommunikasjon av design? v/Grete Kobro (Informasjonsdirektør, se foto)
10.30-11.00 Norsk Designråds nye profil og nettsider, v/Ingjerd Jevnaker (Prosjektleder)
11.00-11.45 Om Norsk Designråd og DogA, v/Jan R. Stavik (Administrerende Direktør)
11.45-12.00 Spørsmål& Svar
12.00-12.45 Lunsj på atriet (obs se beskjed under)
12.45-13.15 DogA magasinet & Norsk Form, v/Katharina Dale Håkonsen (Redaktør)
13.15-14.00 Design for alle: Inkluderende design som innovasjonsstrategi v/Onny Eikhaug (Programansvarlig Design For Alle)
14.00-ca 14.30 Spørsmål & Svar
Ansv for dagen: Birgit H. Jevnaker, BI i samarbeid med Norsk Designråd
(Obs: Vi trenger å vite nøyaktig hvor mange som kommer til lunsj! Er du forhindret, så si fra straks til birgit.h.jevnaker@bi.no)

Gruppe 22:

Jan Ivar Wolstad
Cathrine Schermann
Monica Østbø Østgård
Ronja Svenning Berge

Mer siden.

Tuesday 15 January 17-19 at Polytechnic society


Kulturliv - hvor er du?15. januar 2008 17:00 - 19:00 - Håndverkeren
Hvem er egentlig dagens ”kulturarbeider”?
Hvor arbeider de? – i kommunen, i kommunalt foretak, i det private eller i en blanding av alt sammen?
Offentlig kultursektor er i radikal endring, både økonomisk og organisatorisk. Stadig oftere glir offentlig og privat kultursektor over i hverandre, samtidig som kultur er blitt en ”motor for regional utvikling”. Kultur og næringsliv samarbeider som aldri før, og den intellektuelle kapitalen er kongen mellom børs og katedral. Vi har fått markant flere kunstnere og flere i kreative yrker, rundt 90.000 i følge Østlandsforsknings kartlegging av Norges kreative næringer (ØF: 2004:10). Det er store og omfattende endringer på gang, men hvordan og hvorfor? Nå skal sannheten på bordet gjennom forskningsprosjektet ”Lokalt kulturliv i endring”. Forskningsprosjektet skal være ferdig våren 2009.
Innledere: Olaf Aagedal, professor ved Diaforsk og forskningsleder, Åse VigdisFestervold, leder i Norsk Kulturforum, NOKU, og Jorunn Larsen,avdelingsleder for kulturtjenester i virksomhet kultur i Drammen kommune
Møteleder: Esben Hoff, redaktør av Kultmag.

Polytechic society is in Rosenkrantzgate 7, 3nd floor (across hotel Bristol). As a BI + KHiO MoD-student, you're invited (free) to this meeting by PF Kultur & medier.

Gruppe 17


Her er et "bilde" av gruppe 17.
Vi består av 4 stk:
Gabriel
Karoline
Nathalie
og Inga- Lill som er kles- og kostymedesigner fra KHIO.
Ingen har jobbet sammen før, men klaffer godt sammen alikevel :)
Vi kom raskt i gang og har de neste to ukene klart planlagt.

Gruppe 3

Her kommer informasjon om gruppe 3, som består av Are og Linn fra KHiO samt Lene, Paul og Ellen fra BI. Linn studerer visuell design og Are skal bli møbeldesigner. I alle fall i tittelen. Han har et hemmelig ønske om å bli interiørarkitekt. Nå er ikke det noen hemmelighet lenger. Vi skal også legge ut bilder, men alle bilder tas etter pilsen i morgen.

group 13.

hanne - caroline - stein - pernille - arian - claire

Gruppe 18


Marianne, Monika, Kunal og Siri.

Wednesday, January 9, 2008

A good day in IKADA (www.ikada.no) where we had presentation about the activities, strategy and focus of the incubator. Very good for the students to get to know the application criteria for applying to IKADA.
We hope that cross-disciplinary companies and ideas will apply for the incubator and this project is a perfect scenario for the seeds to be planted.

Design: The story up to now

Tuesday, January 8, 2008

Content issues in a project proposal (at least)

Fra studentpresentasjon MoD 2007/foto: B.Jevnaker

Here is a list of topics to be covered in project proposals,
according to project mgt literature (cf. DDP's lecture Monday), in Norwegian (+ suggested cues in English):
•Hensikten og målet med prosjektet (purpose, aims)
•Målgruppe, markedsgrunnlag for prosjektet (target group(s), markets to be targeted)
•Løsningen prosjektet skal skape (solution the project shall create)
•Gjennomføringsplan (Tid, ressursbehov, kostnader og finansiering) (Action/implementation plan)
•Organisering (ledelse og adm) (organizing, management and adm)
•Usikkerhet og kritiske faktorer (uncertainties, critical factors).
Comment (by BHJ): think yourself, What is or can become important in order to realize your idea?

Prosjektgruppens mandat (project task)

From student presentation, MoD Jan 2007/photo: B.Jevnaker
Learning lesson: It is feasible to find/suggest financial resources for your idea


Prosjektgruppens mandat (in Norwegian, from foil in lecture Monday 7.1 by DDP):
•Utvikle en idè som er nyskapende, kultur- og samfunnsrelevant, kommersielt gjennomførbar og med god design
•Utvikle prosjektidèen og design innenfor gitte tids- og ressursrammer
•Definere prosjektidè, designutforming, målet med prosjektet, løsningen prosjektet skal skape, målgruppe/marked, gjennomføringsplan (tid, ressursbehov, kostnader), forslag til organisering og finansiering
•Prosjektidèen og plan skal presenteres for alle i plenum på BI fredag 25 januar (15 min.) mellom 8.30 og 18.00

Student group presentations: 1st and next ones


Hi all,

1) the presentation we want NOW:
a short one to learn just who are in the group (include group No, and if you want group name if you make one!) with photo of the group and identification of group members... with names relating to the photo of the group.
You may profile this in your own way of presenting it. See already published ones!

2) later presentations will expand on this and include some info from your work, see group task for Friday 11 January (and the one Friday 18. Januar).

We must correct the word "nettside" in the program, it is rather a netbased pres.:
Here we do not mean full new blog for each and every group but an expanded presentation of your group after one week's work together. To be published on this MoD blog since we try to make it a shared and accessible site for the whole project.

Dori may probably give more info tomorrow or Friday on this! (or Kristina, Birgit or Donatella on Thursday, or Dori/Kristina on Friday).

For now, just submit a brief presentation - a photo with names.
Birgit

Each group: Permission to submit stuff on the blog

Hei alle grupper,
Bare send meg på epost 1 av gruppemedlemmenes epostadresse som kan funke som kontaktperson til gruppen for bloggen (om dere ikke alt har gjort det), så oppretter jeg tillatelse til å legge inn stoff på bloggen asap. (så snart jeg kan!). (in Norwegian).

One in each group:
send in your email adress to me, birgit.h.jevnaker@bi.no and I will organize permission so that you can submit stuff from the group directly on the blog.

Birgit

PS (spam will be deleted)

Gruppe 16



Her er vi - Susanne, Fredrik, Birgitte og Elin. For å få kreativiteten i gang avsluttet vi gårsdagen med ett minutts blindtegning av hverandre.

Interesting lectures! About design, brandbuilding and beyond

From BI Nydalen auditorium - MoD 07 class/photo: B.Jevnaker

Today (8 Jan 08), we're having two interesting lectures:
- first by design consultant and prof II Per Mollerup, Designlab, Denmark and
- then Reidar Holtskog, prof in Visual communication and design, KHiO.
See e.g. links to Mollerup here: http://www.mollerup-designlab.com/
He is also a writer, has a doctorate in design, and has written one of the core books we use in MoD (see BI course reading list Visual Communication and Design).
See you around 11 (11.15 the lecture starts) in auditorium B2-030 in BI Nydalen.
Birgit

Monday, January 7, 2008


Vurderingskriterier for design studenter
Kreativitet/Originalitet
Innovasjon
Gjennomförbarhet
Hvordan projektet er gjennomfört fra idea til den er klar
Presentasjon/Formidling
Deltakelse

First meeting in KHiO of the groups. 

Sunday, January 6, 2008

Use the time in class!

Students from MoD 2007, at BI (photo: BHJ)

Time in class can be used in many ways.... also for productive conversations and Q & A.

Remember a good dialogue can open up for
- new or improved ideas and
- also provide opportunities for supervision
- as well as foster further conversations about your project work.

Birgit

Schedule 12 jan, MoD 2008

Fredag 12.januar

KHIO – Fakultetet for design, Ullevålsveien 5

Auditorium: Auditoriet

10:00 – 12:00

Atle Hauge, moteindustrien

12:00 – 13:00

Lunsj og studiobesøk

Gruppene avtaler tid for veiledning med designfaglige på Khio, onsdag 16.01

11:35 – 12:00

Presentasjon av veiledere fra BI og deres rolle som veiledere

13:00 – 17:00

Gruppearbeid

Oppgave:

Hver gruppe lager stoff til MoD bloggen for sitt prosjekt;

- Nærmere presentasjon av gruppen. Hvem er vi og hva har vi gjort? (kort)

- Rapport/logg fra første uken

17:00 -

Fredagstreff i kantinen

Ansvarlige for dagen: Dekan Halldor Gislason

Prosjektkoordinator Kristina Telfer

Tilstede fra BI: Førsteamanuensis Donatella de Paoli (evt. BHJ)

Veiledere fra BI

Schedule 11 Jan, MoD 2008

Torsdag 11.januar

Handelshøyskolen BI, Nydalsveien 37

Auditorium: B2 - 040

09:00 – 11:15

Gruppearbeid

11:15 – 11:35

Kultur og ledelsesprosjekt - Suksessfaktorer og veiledning

Kristina Telfer deler gode råd om prosjektarbeid

11:35 – 12:00

Presentasjon av veiledere fra BI og deres rolle

12:00 – 13:00

Lunsj

13:00 – 14:00

Prosjektleder fra HÅG, Christian Lodgaard

Ledelse av kreative prosjekter i praksis

Ansvarlige for dagen: Førsteamanuensis Birgit H. Jevnaker


Tilstede fra Khio: Prosjektkoordinator Kristina Telfer

Tilstede fra BI: Veiledere fra BI

Schedule 10 Jan, MoD 2008

Torsdag 10.januar

Handelshøyskolen BI, Nydalsveien 37

Auditorium: B2 - 040

09:00 – 11:15

Gruppearbeid

11:15 – 11:35

Kultur og ledelsesprosjekt - Suksessfaktorer og veiledning

Kristina Telfer deler gode råd om prosjektarbeid

11:35 – 12:00

Presentasjon av veiledere fra BI og deres rolle

12:00 – 13:00

Lunsj

13:00 – 14:00

Prosjektleder fra HÅG, Christian Lodgaard

Ledelse av kreative prosjekter i praksis

Ansvarlige for dagen: Førsteamanuensis Birgit H. Jevnaker

Tilstede fra Khio: Prosjektkoordinator Kristina Telfer

Tilstede fra BI: Veiledere fra BI

Schedule 9 Jan, MoD 2008

Onsdag 9.januar

IKADA, Sagveien 17

10:00 – 14:00

Gruppearbeid, organisert selvstendig

14:00 – 16:00

Besøk på IKADA, Sagv 17

Ansvarlig for dagen: Dekan Halldor Gislason

Schedule 8 Jan MoD 2008

Tirsdag 8.januar

Handelshøyskolen BI, Nydalsveien 37

Auditorium: B2 - 030

09:00 – 11:00

Oppmøte i resepsjonen ved hovedinngangen. Velkomst med kaffe og omvisning, ved Donatella de Paoli og Birgit H. Jevnaker.

Gruppene møtes (DDP ansvarlig)

11:15 – 12:30

Prof. II i design, Per Mollerup, Khio

12:30 – 13:00

Lunsj

13:00 – 14:00

Hvordan skape en visuell identitet? Ved Prof. Grafisk design, Khio, Reidar Holtskog

14:00 – 16:00

Gruppearbeid

16:00 – 17:00

Spørsmål og svar i plenum

Ansvarlige for dagen: Førsteamanuensis Birgit H. Jevnaker

Førsteamanuensis Donatella de Paoli

Schedule 7 Jan, MoD 2008

Mandag 7.januar

KHIO – Fakultetet for design, Ullevålsveien 5

Auditorium: Auditoriet

09:00 – 11:00

Presentasjon av MOD

  1. Presentasjon av MOD 2007, utvalgte arbeider, Dekan Halldor Gislason
  2. Presentasjon av programmet, ved Birgit H. Jevnaker
  3. Sammensetning av gruppene. Forventninger til prosjektet, hverandre og samarbeidet i gruppene, ved Donatella de Paoli

11:00 – 12:00

lunsj

12:00 – 15:00

Initiering og definering av prosjekt, ved DDP

-Suksessfaktorer ved MOD prosjekt

- Innhold i et prosjektforslag

-Sammensetning av prosjektgruppen

- Kreativitet og idéutvikling

- Rolle- og forventningsavklaring (gruppearbeid)

Vurderingskriterier for kurset, BI

Vurderingskriterier for kurset, Khio

14:30 - 15:00

Vurderingskriterier for kurset for BI, ved Donatella de Paoli

Vurderingskriterier for kurset for Khio, ved Kristina Telfer

Ansvarlige for dagen: Dekan Halldor Gislason

Prosjektkoordinator Kristina Telfer

Tilstede fra BI: Førsteamanuensis Donatella de Paoli

Førsteamanuensis Birgit H. Jevnaker

Veiledere BI

The blog can become useful...

From student presentation MoD 2007 (photo B.Jevnaker)
Hi,
This blog is created for our common communication and interaction in a new learning project called MoD. This is co-arranged from 2007 onwards as an intensive learning project between one Business school and one Design (or Arts) school: we started this between BI and KHiO and the project is recurrently arranged annually if feasible.

The blog can be useful as a shared site because students from two different schools, with diverse backgrounds and approaches, are going to work closely together in a short time period (3 weeks +) without perhaps previous knowing each other. The students are allocated to a number of teams (18 last year, now more, 22) to work in projects and develop new concepts (fast) across various boundaries we know exist in schools, business practices and creative milieus.

We offer support and the blog can help to expand parts of this communication in addition to occurring in the form of
- e.g. expanded (often shared) design/creative management teaching in both school's class-rooms and elsewhere as part of a joint learning process,
- some teachers and student assistants following the joint teaching and visits,
- we also offer visits to relevant support institutions,
- guest lecturing, dialogues and discussions, as well as
- presentations in class of the team-based proposals (see photo above from MoD 2007).

The blog may thus hopefully help information and conversation flows and open up for a digitally shared space between us all (because the normal blackboard course sites used at BI are not open for external partners, so this open blog site may help overcome this issue).

However, the blog is NOT an excuse for not going to the lectures or visits scheduled! Participation in lectures and scheduled visits and presentations are compulsory to foster a good process for students' work. For supervision or other info on support, check this blog for addition info.

Furthermore, students as well as my colleagues in this learning effort are of course invited as contributors here!
I initiated this blog but close colleagues in this project include faculty members Donatella de Paoli (Associate prof, BI Intercultural Communication) and Halldor (Dori) Gislasson (Dean at Design Faculty, KHiO) who in 2008 is assisted by Kristina Telfer, KHiO's project coordinator, and at BI several student assists. Potential contributors can also be guest lecturers, and I hope especially the students will (b)log their work here and contribute to good conversations.

I wish to highlight that it is a team effort (as well as a few dedicated persons) behind this collaborative project (see other postings for 2007 and 2008 respectively). This is important because our experience is that such a joint educational project demands much extra effort in preparation and coordination since two education institutions and several disciplines/courses/subjects as well as many students and lecturers are involved.

Finally, we cannot promise blogging everyday but will encourage all teams and everyone interested in contributing! If you have problems publishing, please contact Birgit or evt. Dori.

Good luck and efforts with this project also to become visible in a shared blogging!
Birgit

(Birgit H Jevnaker, associate professor, BI Norwegian School of Management, Dep of Innovation & Economic Organization)

Next: 2008 project (2nd MoD) & Team of faculty BI+KHIO

Conversations in student class MoD last year (photo/BHJ)

MOD 2008 PROGRAM (in Norwegian)

MOD er et samarbeid mellom Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling for design og Handelshøyskolen BI, Instituttene Innovasjon og økonomisk organisering, samt Kommunikasjon, kultur og språk.

MOD som prosjekt har følgende mål:

  • Utvikle studentenes evne til å samarbeide i prosjekt på tvers av fag
  • Utvikle studentenes evner til å transformere ideer til markeds- og forretningsmuligheter
  • Skape muligheter og fremtid for studentene i arbeidslivet
  • Etablere Oslo by som kreativ sone
  • Utvikle prosjekter relatert til kunst og kulturbransjer
  • Fremme samfunnsorientering, etikk og moral

Fagansvarlig fra Kunsthøgskolen (KHiO)

Dekan Halldor Gislason (Dori), Fakultet for design. Ullevålsveien 5, Oslo.

Prosjektkoordinator Kristina Telfer, Fakultet for design. Ullevålsveien 5, Oslo.


Fagansvarlige fra Handelshøyskolen BI

Førsteamanuensis Donatella De Paoli (DDP), Institutt for kommunikasjon, kultur og språk. Nydalsveien 37, Oslo.

Førsteamanuensis Birgit Helene Jevnaker (BHJ), Institutt for innovasjon og økonomisk organisering. Nydalsveien 37, Oslo.

Faggruppen har sammen laget dette programmet (med forbehold om mindre justeringer). (Kommentar: Programmet utdeles 7.01.2008 og deler publ etter hvert på blogg. BHJ)

Students visited IKADA last year too, see this link!

http://www.dorigislason.com/?id=225

Press Coverage from 2007 first MoD

From student presentation MoD 2007/photo B.Jevnaker

Saturday, February 17, 2007

Management of Design (MOD) press release (In Norwegian)

Gjør business av design

(01.02.07) Faglærere og studenter ved Handelshøyskolen BI og Kunsthøyskolen i Oslo skal bidra til å gjøre Oslo til en kreativ sone. De har derfor startet et tverrfaglig læringsprosjekt MOD, management og markedsføring av design. Sammen skal de gjøre business av design. Eller design av businessideer!



Bachelorstudenter fra begge leire har i tre, intensive uker i 2007 arbeidet med prosjektideer som kan realiseres. Forrige uke presenterte 90 studenter i 18 grupper sine felles utviklede ideer. Målet for hver gruppe har vært å utvikle en kreativ idè til en mulig kommersiell suksess.

– Vi er overveldet over hvor fint dette går, sier Birgit Jevnaker og Donatella De Paoli, fagansvarlige ved BI, og to av de fire initiativtagerne til prosjektet.


De fire lærerkreftene fra begge skolene som utgjør teamet bak ”MOD”-samarbeidet, var spente på utfordringene kulturforskjellene kunne føre til. Studentene fra Kunsthøyskolen er sterke individualister som har en unik interesse for et relativt smalt fagfelt. De arbeider mye alene og har et sterkt eierskap til SITT prosjekt eller SIN ide. Studentene fra BI er vant til å studere i grupper, og diskutere seg fram til de gode løsningene i felleskap.


– Men studentene snakker allerede om ”VI og OSS”, og de har utviklet sterk lojalitet seg imellom og til sitt prosjekt, forteller de to BI faglærerne engasjert.



Skaper nettverk
Tove Kjær, professor ved Fakultet for design (KHiO), forteller om to hovedretninger som preger gruppearbeidene:
Kulturformidling – nye måter å formidle kultur på, og Miljøfokus – gjenbruk av gamle produkter og andre måter å bevare miljø på. ”Nyskaping” står sentralt i forhold til evaluering av prosjektarbeidene.

- Vi tar med oss en internasjonal trend til Norge, sier Kjær. Vi gir studentene både bedre og bredere kunnskap enn de ellers ville fått når vi samler lærerkrefter fra begge skolene. I tillegg bygger vi ned myter om hverandre og etablerer nettverk. Gode nettverksrelasjoner spiller en viktig rolle for studentene i fremtiden, konstaterer hun.


Fra design til kommers

- MOD-prosjektet er spesielt spennende med tanke på det tverrfaglige samarbeidet. Det kan løfte ideer, sier Birgit Helene Jevnaker, førsteamanuensis ved BIs Institutt for innovasjon. - Det er tydelig at vi kan dra mer veksel på hverandres kompetanse. BI-studentene bidrar med perspektiv på hvordan realisere nyskaping og markedsmessig tilnærming til idèene. Designstudentene er derimot sterke på design av produkt. De er flinke til å gi identitet til ideene, og gir problemer og behov en utforming, fortsetter hun. - Men ingen har monopol på kreativitet, vi ser ideer kommer fra mange hold inklusive gjesteforelesere vi har trukket inn.


Donatella de Paoli ved BIs Institutt for interkulturell kommunikasjon, nikker bekreftende. – I tillegg blir studentene mer bevisst sin egen kompetanse og kunnskap, hvilket øker selvfølelsen. Dette er en tilleggsverdi vi ikke helt hadde forutsatt, sier hun.



Design som strategisk virkemiddel
Halldor Gislason, dekan ved Fakultet for design (KHiO) mener at design er et viktig strategisk verktøy både i forhold til eksisterende og potensielle kunder. Fokus på design skaper samhold og stolthet internt, og er viktig i forhold til å tiltrekke seg ny arbeidskraft. Studentene må derfor forholde seg til, og lære om, den krevende prosessen fra idè til kommersialisering.


- Prosjektgruppene må vise evnen til raskt å forene kreative visjoner og design med solide forretnings- og kommunikasjonsplaner som kan gjøre produktet til en kommersiell suksess, sier Gislason.


Under felles muntlig eksamen fredag, ble de 18 nye prosjektideene fantasifullt fremført ved BI i Oslo. Studentene i MOD-samarbeidet fra BI og KhiO fikk diplom fra begge skoler som et synlig bevis å ha med på CV’en etter studiene.


From Press release (first published on BIKuben, internal website, BI Norwegian School of Management.)
Photo of student presentation: Birgit Jevnaker.